Politika privatnosti

Na ovoj stranici možete uvijek pratiti sve promjene vezane za sigurnost osobnih podataka. Tvrtka Nourabela d.o.o.  kao vlasnik web trgovine watermans.hr već od samog početka poštuje vašu privatnost i štiti vaše podatke.

Ova politika privatnosti opisuje kako sakupljamo vaše osobne podatke, kako ih koristio i dijelimo kada posjetite ili napravite kupnju na našoj stranici watermans.hr (u nastavku “Stranica”)

 

OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Kada posjetite Stranicu automatski se prikupljaju određene informacije o vašem uređaju. Te informacije uključuju informacije o vašem web pregledniku, IP adresi, vremenskoj zoni i podacima o kolačićima koji su instalirani na vašem uređaju. Osim toga, dok pretražujete Stranicu sakupljaju se informacije o pojedinačnim web stranicama ili proizvodima koje tražite, koje web stranice ili pojmovi za pretraživanje su vas uputili na Stranicu kao i informacije o vrsti interakcije koju imate s Stranicom. Ovim automatski prikupljeni podaci nazivaju se "Podaci o uređaju".

Podatke o uređaju prikupljamo koristeći sljedeće tehnologije:

- “Kolačići” su datoteke sa podacima koje su pohranjene na vašem uređaju ili računalu i često sadrže anonimni jedinstveni identifikator. Da biste saznali više o kolačićima i kako ih onemogućiti, posjetite http://www.allaboutcookies.org

- “Zapisničke datoteke” bilježe akcije koje se pojavljuju na Stranici. Prikupljaju podatke uključujući vašu IP adresu, tip preglednika, pružatelj internetskih usluga,stranice za preusmjeravanje/ izlaz i datum/ vrijeme.

- “Web beacons,” “internetski tagovi,” i “pikselski tagovi” su elektroničke datoteke koje se koriste za pračenje podataka o tome kako pregledavate Stranicu.

Osim toga, kada završite kupnju ili ste pokušali kupiti preko Stranice od vas dobijemo određene informacije kao što su vaše ime, adresu računa, adresa za dostavu, podatke o plaćanju (uključujući i brojeve kreditnih kartica), e-mail i telefonski broj. Ovi podaci nazivaju se  “Podaci o narudžbi”.

Kada govorimo o "Osobnim podacima" u ovoj politici privatnosti to znači da mislimo na Podatke o uređaju i Podatke o narudžbi.

 

KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Podatke narudžbe koristimo za otpremu vaših narudžbi preko Stranice. To uključuje obradu vaših podataka o plaćanju, izvršenje dostave narudžbe preko dostavljačke službe, slanje računa i/ili slanje potvrde/statusa narudžbe.

Pored toga ove podatke o narudžbi koristimo za:

  • Komunikaciranje s vama
  • Provjeravanje naših narudžbi radi sprječavanja potencijalnog rizika ili  prijevare
  • Ako ste se odlučili da vam šaljemo aktualne novosti (prijava za newsletter) vezane uz naše proizvode ili usluge.

Informacije o uređaju koje sakupljamo pomažu nam da predvidimo potencijalne rizike i prijevare (tu se koristi vaša IP adresa) i općenito da poboljšamo i optimiziramo našu Stranicu (na primjer, sa stvaranje analize o tome kako naši korisnici pretražuju i komuniciraju sa Stranicom i procjenom uspjeha naših marketinških i reklamnih aktivnosti). Podaci o uređaju upotrebljavaju se i kasnije za ciljno oglašavanje.

 

DIJELJENJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke prenosimo odabranim partnerima kako bi nam oni izravno pomogli koristiti vaše osobne podatke, kao što je opisano gore. Na primjer našu web trgovinu pokreće Shopify--više o tome kako Shopify koristi vaše osobne podatke možete pročitati ovdje:https://www.shopify.com/legal/privacy. Također upotrebljavamo Google Analytics kako bismo lakše razumjeli kako naši korisnici upotrebljavaju Stranicu-- više o tome kako Google koristi vaše osobne podatke možete pročitati ovdje: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.  Odjavu usluge Google Analytics možete napraviti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

U skladu sa važećim propisima možemo dijeliti vaše osobne podatke istražnim ili vladinim tijelima ukoliko je to određeno zakonom ili je nužno za prevenciju, otkrivanje ili istragu kaznenih dijela i prijevare ili da na drugi način zaštitimo svoja prava.

 

PONAŠANJE PRILIKOM OGLAŠAVANJA

Kao što je prethodno objašnjeno, koristimo podatke koje prikupimo ili primimo o vama radi prikaza oglasa za proizvode i usluge za koje pretpostavljamo da vas interesiraju te da bi ti oglasi bili učinkovitiji. Za više informacija o tome kako ciljano oglašavanje funkcijonira možete posjetiti obrazovnu stranicu Network Advertising Initiative’s (“NAI”)http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Možete se isključiti (odjaviti) iz ciljanog oglašavanja putem:

 

"NE PRATI" ("DO NOT TRACK")

Imajte na umu da ne mijenjamo način prikupljanja podataka na Stranici kada vidimo signal “Do not track" na vašem pretraživaču.

 

KOJA SU VAŠA PRAVA

Ako ste rezident Europske Unije imate pravo da pristupite vašim osobnim podacima koje smo pohranili o vama i imate pravo zahtijevati ispravljanje, ažuriranje i brisanje vaših podataka. Ako želite ostvariti ovo pravo, molimo vas da nas kontaktirajte putem kontaktnih podataka koji su navedeni u nastavku.

Osim toga ako ste rezident Europske Unije napominjemo da obrađujemo vaše podatke kako bismo ispunili obaveze ili ugovore koje imamo s vama (na primjer ako izvršite narudžbu preko Stranice) ili kako bi ostvarili naše legitimne poslovne interese koji su opisani gore. Pored toga, imajte na umu da će se vaši podatci prenijeti izvan Europe uključujući i Kanadu i SAD.

 

ČUVANJE PODATAKA

Kada izvršite narudžbu na Stranici vaše podatke o narudžbi pohranjujemo za naše potrebe sve dok od nas ne zatraži da izbrišemo te podatke.

 

PROMJENE

Ovu Izjavu o privatnosti povremeno možemo izmijeniti ili dopuniti kako bismo se uskladili s našim načinom rada ili drugim operativnim, zakonskim ili odredbenim propisima.

 

KONTAKT S NAMA

Za više informacija o načinu rada politike privatnosti ili ako imate bilo kakva dodatna pitanja ili ako želite podnijeti prigovor, obratite nam se putem e-maila: info@watermans.hr ili poštom na adresu:

Nourabela d.o.o.

Vojkova cesta 58, 1000 Ljubljana, Slovenija